Geokomfort Kft.

Geotermikus szondafúrás, vízkútfúrás

Mi a Geotermikus Energia?

Tovább

Hogyan működik a hőszivattyú?

Tovább

Mennyivel csökkenthető a fűtésszámla?

Tovább

Épületgépészeti tervezés és kivitelezés

Vállaljuk lakóépületek, családi házak, ipari létesítmények, gazdasági épületek komplett épületgépészeti tervezését és kivitelezését. A beruházó döntésének megfelelően alternatív energiaforrásokat (geotermikus szondák hőszivattyúval, napkollektor, napelem) hasznosító rendszereket is betervezünk.

Beilleszthető –e a hőszivattyú meglévő fűtési rendszerünkbe?

Mint az előzőekben már leírtuk, a hőszivattyú a környezet energiáját hasznosítja. A hőszivattyúkhoz kapcsolt belső fűtési rendszer tetszőlegesen alakítható ki, legyen szó akár padló, fal vagy radiátoros fűtésről. Természetesen különbségek vannak az egyes fűtés típusoknál a hőszivattyú hatékonyságát illetően. A legideálisabb a hőszivattyúkhoz a padló és a falfűtés. Ennek oka, hogy a hőszivattyúk tartósan max 55 ºC –os fűtővíz előállítására képesek.

Minél alacsonyabb előremenő hőmérséklettel rendelkezik a hőleadó, annál hatékonyabb a hőszivattyú működése. Ezért elsősorban a padlófűtés, falfűtés kombinációját javasoljuk,mivel ezek a rendszerek 35-42 ºC előremenő hőmérsékletet igényelnek, valamint sugárzó jellegükből adódóan kiemelkedően jó hőtároló képességgel rendelkeznek. Természetesen egyéb fűtések mint szegélyfűtés, fain-coil valamint a radiátoros fűtés alacsony hőfokra méretezve (50 ºC-os előremenő hőmérséklet) is használhatók, de konvekciós hőleadásuk miatt nem a legideálisabbak a hőszivattyús berendezésekhez. Minden hőszivattyú szerelhető a fűtésen kívül, használati melegvíz előállításra és hűtésre is.

A költségek és a megtérülés optimalizálása mellett a kötelező épületenergetikai tanúsítványoknak megfelelő épületgépészeti tervezést és kivitelezést végzünk.

+36-27-788-691, +36-30-949-1319
+36-27-788-848
2151 Fót, Czuczor Gergely utca 15.
bitter@geokomfort.hu